Starlink pentru Vanlife?

Te-ai hotărât ca vanlife este pentru tine și vrei să călătorești în toată lumea, sau cel puțin în toată Europa dar ai o mare dilemă: Internet în autorulotă

Chiar așa, ce facem când suntem plecați în afara țării ? De unde luam internet nelimitat și de mare viteză cât suntem în roaming?

Există oare așa ceva ? Există zâna măseluță ?

Răspunsul simplu este NU.

Deja văd mâini ridicate, strigăte din culise : Păi cum ? Cum rămâne cu Starlink pentru RV ?

Lasând hype-ul deoparte, Starlink pentru RV este un rip-off pentru cei care speră la internet fără restricții în timp ce călătoresc în lume.

Știu ca pare ireal, însă acesta este adevarul, în momentul de față Starlink pentru RV nu este compatibil cu conceptul de vanlife travel, în Europa cel putin nu.

Acum sa va spun și de ce? Nu! Nu vă spun! Faceți și voi ca mine și luați-vă kit-ul pentru RV, plecați în lume și după 2 luni de utilizare o sa rămâneți cu gura căscată, cu banii dați și fără internet.

Bine bine, hai că deja mă înjurați, vă spun acum care-i șmecheria și cum eu am pățit-o ca să nu o pățiți și voi:

Starlink pentru RV are o limită de utilizare de maxim 2 luni în afara țării în care a fost înregistrat.

Da, ai auzit bine, chiar dacă ai varianta pentru RV, adică full portabil și care poate fi folosit în orice țară de pe continentul unde a fost înregistrat, din păcate limita de 2 luni este pur și simplu o prostie.

Am schimbat zeci de mail-uri cu cei de la Starlink și până la urma am fost și sunat ca să lămuresc 100% și acum vă pot confirma următoarele:

Starlink pentru RV poate fi folosit necondiționat și fără limită doar pe teritoriul țării unde a fost înregistrat, indiferent care este asta.

Dacă ai plecat la plimbare și ai luat kit-ul cu tine, no problem! Poți să-l folosești oriunde în Europa, însă maxim 2 luni de zile.

Să spunem ca ai plecat să-ți petreci iarna în Spania. Poți sa folosești internetul 2 luni, după care se oprește automat și nu mai ai decât varianta (conform starlink support) de a cumpărat un kit nou și să-ți faci cont în țara în care ești (de parca s-ar întâmplă asta vreodată, ever, never)

Am întrebat și ce se întâmplă dacă stau 2 luni plecat și mă întorc acasă, unde am înregistrat kit-ul, se resetează cele 2 luni ?

Sincer mă așteptăm la răspunsul acesta: We honestly don’t know, it never occur to us until now.

Pai cred și eu, le-am zis, America este o țară mare, limitarea astea are sens acolo, însă în Europa este de cacao.

Se pretează până la urma Starlink RV pentru cineva care trăiește în România ?

Imi este greu să cred, ținând cont că internetul de mare viteză în România costa 10 EURO și pur și simplu zboară.

Dacă vrei sa circuli prin Europa și nu ești plecat mai mult de 2 luni merită ?

Daca lucrezi, nu ești în concediu și ai nevoie de net nelimitat și fără stres atunci da, pentru ca poți să-l pui pe pauză când te întorci acasă, așadar plătești strict când ai nevoie de el.

Trăiești într-o zona cu semnal 0 la telefon și nu ai net ? Atunci da!

Ești plecat în concediu și vrei sa stai pe Social Media și sa faci trafic mic spre moderat? Atunci nu merită, pentru ca peste tot în UE ai cel putin 50% din datele de acasă incluse în Roaming.

În cel mai rău caz cumpara cartele locale de Internet.

Noi am trimis kit-ul înapoi și pentru internet în camper o sa folosim în continuare cartele locale sau internetul inclus în abonamentele noastre.

Câți dintre voi aveți deja Starlink și ați știut despre aceasta limită ?

 Conversația cu Starlink: Part 1 + Part 2

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x