Asigurare Autorulota – Incadrarea corecta

Daca ai cautat online sa faci o asigurare pentru autorulota sunt sigur ca ti-ai pus semne de intrebare pentru ca toti brokerii online nu au decat 4 optiuni cand trebuie sa alegi categoria: Autoturism, Autoutilitara, Moto si Remorca.

Daca conversia este omologata si ai facut din autoutilitara o autorulota sau daca ai una venita din fabrica autorulota atunci ai in acte la categoria “Autovehicul special M1”.

Confuzia apare cand incerci sa faci o cotatie de pret online si nu gasesti “Autorulota” in cele 4 categorii si nu sti ce sa alegi si cand faci 2 simulari diferite cu Autoturism si Autoutilitara vei vedea ca diferenta de pret este destul de mare.

In plus la noi la autorulote scrie “Autovehicul Special M1” si la masini scrie “Autoturism M1” si cred ca asta face si mai mari confuzii printre brokerii care nu au prea facut asigurari la autorulote.

Pentru ca nu esti sigur zici ca o sa contactezi un broker dar o sa constati cu stupoare ca nici ei nu se prea pricep. Daca mai ai si ghinionul ca in acte sa ai de exemplu “Fiat Ducato” ca si marca si model, dar M1 ca si categorie, atunci poti sa fi sigur ca o sa ti-o incadreze la autoutilitara.

De acest obstacol m-am lovit si eu cand a venit timpul sa fac asigurarea. Eu in plus am mai avut ghinionul ca marca si modelul era ceva ce nu s-a mai inmatriculat in Romania, deci online nu aveam nicio sansa sa inchei o asigurare corecta, pentru ca la marca si model puteam in cel mai fericit caz sa trec Fiat Ducato, insa eu am in acte Chausson Twist V594 Max.

Ca sa pot sa inchei asigurarea cu o incadrare corecta am trimis mail la Generali ca sa am confirmarea lor in scris ca Autovehicul Special M1 inseamna defapt “Autoturism”.

Ca si concluzie: daca intampinati greutati in acest sens puteti sa folositi pozele de aici ca sa aratati brokerului cu care colaborati unde trebuie incadrata corect autorulota.

Extras din legislaţia în vigoare privind definirea categoriilor de vehicule
A. DEFINIREA CATEGORIILOR DE OMOLOGARE

CATEGORIILE M, N şi O (Directiva 2007/46/CE)
Categoria M – Autovehicule concepute şi construite în principal pentru transportul persoanelor
şi al bagajelor acestora.

Categoria M1 – vehicule din categoria M, având cel mult opt locuri aşezate în plus faţă de locul aşezat al conducătorului auto.

confirmare asigurare autorulota

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x