Off-Camping Legal in Austria

Nu cred ca exista rulotist / autorulotist care sa nu fi stat off-camping. Stim cu totii ca in Romania, off-camping este tolerat si in principiu poti sa campezi unde vrei. Dar ce faci cand vrei sa mergi sa vizitezi tarile din vest si nu te impaci cu idea sa stai intr-un camping si sa platesti in medie, intre 30-50 euro pe noapte intr-un camping ? Chiar daca lasam partea financiara deoparte, trebuie sa fim realisti ca nici un camping din lumea asta nu-ti ofera sentimentul de libertate pe care-l ai atunci cand campezi cat mai aproape de natura, fara vecini si in general cu peisaje foarte frumoase.

In Austria, Germania si multe alte tari din Vest, sa faci off-camping este mai mult decat interzis. In cel mai fericit caz reusesti sa parchezi undeva intr-o parcare ascunsa, ca sa dormi peste noapte.

Pentru ca majoritatea ce impart acest hobby sunt la fel si isi doresc sa stea cat mai liberi, cat mai salbatic si pentru ca cerinta a fost tot mai mare, in Austria, Germania si alte tari din vest s-a dezvoltat foarte bine o alternativa la offcamping care este perfect legala si este “aproape” gratuita.

Acest concept a fost prima data introdus in Franta in anul 1993 de catre un editor de magazine de vinuri care a observat ca tot mai multe persoane cu autorulote viziteaza locatiile unde se produc vinurile in Franta si s-a gandit sa faca o retea de gazduire privata a fermelor care sa ofere parcare gratuita pentru cei care calatoresc cu autorulota si le viziteaza fermele.

Acum la peste 30 ani de la lansare, in Franta sunt peste 2100 de proprietati la care poti sa campezi gratuit timp de 24 ore, daca esti membru. Pentru o perioada mai lunga, daca chiar doreste careva, se poate rezolva foarte simplu cu proprietarii fermelor.

Acest proiect a fost la scurt timp copiat in toate tarile din Vest unde off-camping era interzis. Astfel toate fermele care participa la proiect, oferta parcare gratuita pe proprietatea lor iar cei care viziteaza pot sa viziteze fermele, sa cumpere din produsele ce se produc la ferma si sa se relaxeze intr-o zona superba, lipsita de trafic, agitatie sau costuri mari de campare.

Abonamentul anual pentru Austria costa 35 EUR si cam asta este media in toate tarile. El nu obliga pe nimeni ca sa faci cumparaturi la ferma unde stai peste noapte. Eu personal prefer sa cumpar produse facute local, bio si sa platest in medie 10-20 euro pentru produse si sa stau intr-o locatie superba, decat sa merg si sa dau 30-50 euro intr-un camping pentru care primesc doar dreptul de a sta acolo.

Pana acum, noi suntem la al doilea an ca si membrii si in fiecare locatie unde am fost, am avut doar impresii bune, peisaje foarte frumoase si locuri de campare ce niciodata nu le vei putea accesa legal, intr-o tara precum Austria.

In Austria actualmente sunt doua programe de acest gen, noi le-am incercat pe amandoua si am ajuns la concluzia ca oferta este aproximativ la fel si am ramas la cel care este mai dezoltat si mai intuitiv din punct de vedere al navigatiei pe site si pe aplicatia mobila.

Programul se numeste Schau Aufs Land si in Austria sunt peste 425 de locatii care ofera impreuna peste 1.000 locuri de off-camping.

Mai jos va las lista cu toate tarile care participa la acets model si va recomand sa va faceti abonamentul atunci cand stiti ca vreti sa vizitati o tara anume.

Mi-ar placea sa aud si parerea voastra despre aceste proiecte, ar functiona un astfel de proiect si in Romania ?

GERMANY:
– Landvergnügen landvergnuegen.com
– WinzerAtlas winzeratlas-stellplatz.de

GREAT-BRITAIN:
– Brit Stops britstops.com

SPAIN:
​- España Discovery espana-discovery.es

SWITZERLAND:
– Swiss Terroir swissterroir.ch– Special rates for France Passion members

MARTINIQUE:
– Martinique Camping-Car martiniquecampingcar.com – Special rates for France Passion members

USA / CANADA:
– Harvest Hosts harvesthosts.com– Special rates for France Passion members

AUSTRALIA:
– Farmgate Mate farmgatemate.com.au

ITALY:
– In Camper con Gusto (Emilia region) incampercongusto.it

– Agricamper Italia agricamper-italia.com

SWEDEN:
– Swede Stops swedestops.se – Special rates for France Passion members

DENMARK:
– Pintrip pintrip.eu

CANADA:
– Terego terroirenvr.ca

NEW-ZEALAND:
– Okay2stay okay2stay.co.nz

– AUSTRIA :

Schau Aufs Land schauaufsland.com
– Bauernleben bauernleben.at/

– NORVEGE :

– Nortrip www.nortrip.no/

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x